Navigacija

Klimatske naprave

Klimatske naprave v zadnjih letih postajajo eden izmed temeljnih elementov bivalnega udobja. Glede na široko izbiro na trgu se je potrebno osredotočiti predvsem na to, kaj od klimatske naprave želite. Na prvem mestu je seveda varčnost naprave, ki omogoča občutne prihranke, zato vam glede na vaše potrebe priporočamo modele priznanih blagovnih znamk, ki slovijo po ekonomični porabi in odličnih lastnostih.

 

Split in multi-split rešitve po meri

Tako imenovan split sistem je najbolj pogosto uporabljan klimatski sistem v gospodinjstvih, pisarnah in trgovinah. Sestavljen je iz notranje in zunanje enote, pri čemer ločimo:

  • enojne klimatske split naprave, ki vsebujejo eno notranjo in eno zunanjo enoto,
  • multi split klimatske naprave, kjer je na zunanjo enoto priključenih več notranjih enot ter
  • talne in stropne klimatske naprave, ki so prav tako lahko del različnih rešitev split sistema.

Svež dotok zraka v prostoru ugodno vpliva na človekovo zdravje in sposobnost koncentracije, kar je še posebej pomembno v delovnih prostorih. Zanje vam priporočamo izbiro sodobnih sistemov, ki omogočajo ogrevanje, hlajenje in vlaženje vstopajočega zraka v enem. Tako boste ustvarili optimalne pogoje in hkrati prihranili ter optimizirali namembnost klimatske naprave.

 

Klimatske naprave za ljudi z alergijami

Glede na vaše potrebe vam bomo pomagali poiskati klimatsko napravo po meri. Na trgu so v zadnjih letih na voljo tudi dodelani klimatski sistemi, prilagojeni ljudem z alergijami in dihalnimi težavami, ki imajo vgrajen ionizator. Ta deluje tako, da v zrak sprošča negativne ione, ki nase vežejo škodljive delce in umazanijo ter na ta način čistijo in osvežujejo zrak.  Zaradi številnih pozitivnih učinkov na zdravje jih priporočamo tudi ljudem brez specifičnih težav.